Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα πανίσχυρο SUV, πολυτελές, προηγμένο τεχνολογικά και εκπληκτικά γρήγορο, παρουσίασε η Mercedes στο πλαίσιο της έκθεσης του Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της GLS με την ονομασία 63 4Matic+. Το αυτοκίνητο τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας, προσφέροντας στους οδηγούς οτιδήποτε επιζητούν.

Κάτω από το τεράστιο καπό βρίσκεται ο V8 4.0 biturbo κινητήρας της AMG, ο οποίος με την αρωγή του ηλεκτρικού πακέτου EQ Boost που περιλαμβάνει μίζα-γεννήτρια με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα, αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 612 ίππων και τη ροπή των 850 Nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τον όγκο και το βάρος του αμαξώματος, οι επιδόσεις της AMG GLS 63 4Matic+ είναι ισάξιες των sportcar, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 11,9 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 273 γρ./χλμ.

Το μοτέρ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων AMG Speedshift 9G, η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic+, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του μία πλειάδα προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης.

Η αερανάρτηση AMG Ride Control + περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, όπως και το σύστημα MBUX με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης. Για την επιβράδυνση φροντίζουν τα τεράστια φρένα της AMG με τις εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τις μονοπίστονες πίσω.

Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν έως επτά επιβάτες, με τα σπορ δερμάτινα καθίσματα να προσφέρουν άψογη στήριξη στο σώμα. Είναι πλήρως ηλεκτρικά και μπορούν να παραγγελθούν ακόμη και με σύστημα θέρμανσης/ψύξης.

Η εμπορική πορεία της ναυαρχίδας των SUV της Mercedes θα ξεκινήσει στα μέσα του 2020.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης