Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αρκετοί είναι πλέον οι ιδιοκτήτες Tesla που αναφέρουν πως δέχονται άσχημες συμπεριφορές στον δρόμο από άλλους οδηγούς αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η αιτία, σύμφωνα με τις δικές τους απόψεις, είναι λόγω της επιλογής του οχήματος τους αλλά και λόγω πιθανού μίσους προς τον ιδιοκτήτη της εταιρίας (και του Twitter πλέον) Έλον Μασκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία αναφορά που συντάχτηκε μετά από συνεντεύξεις με χιλιάδες κατόχους Tesla, διαπιστώθηκε πως οι ιδιοκτήτες τους, είναι πιο πιθανό να τους «κλείσουν» στο δρόμο,  να δεχθούν επιθετική οδήγηση αλλά και να μεταβούν σε χώρο με φορτιστές όπου μη ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν αποκλείσει τη πρόσβαση.
Τον Αύγουστο, αναφέρθηκε ότι αν και οι ιδιοκτήτες της Tesla είναι ευχαριστημένοι με τα οχήματά τους, θα ήθελαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας να ήταν λιγότερο αμφιλεγόμενος – κάτι που πιθανότατα δεν βοηθήθηκε από τις συνεχιζόμενες διαμάχες του Μασκ στο τιμόνι του Twitter.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Marc Geller, εκπρόσωπο της Electric Vehicle Association και ιδιοκτήτη ενός Tesla, το γεγονός ότι ο Elon Musk απαγόρευσε τον Donald Trump στο Twitter, ενώ έχει συντηρητική άποψη, ανοίγει νέο μπαράζ αποδοκιμασιών για την Tesla από πολιτικοποιημένους πολίτες.

Ωστόσο, δεν πιστεύουν όλοι ότι το υποτιθέμενο μίσος της Tesla είναι καθαρά αποτέλεσμα του Μασκ. Ο Guardian πήρε συνέντευξη από αρκετούς ιδιοκτήτες Tesla που πιστεύουν ότι οι εχθροπραξίες στρέφονται προς τα ηλεκτρικά οχήματα γενικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άλλοι οδηγοί μόλις βλέπουν ότι έχουμε ηλεκτρικό όχημα, πατάνε γκαζιές, μας κλείνουν το δρόμο και μας δείχνουν το δάχτυλο», λέει η Theresa Ramsdell από την περιοχή Bellevue, Ουάσιγκτον.

Ενώ η Tesla δυναμώνει στις πωλήσεις, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι παλαιού τύπου αυτοκινητοβιομηχανίες πλησιάζουν αργά αλλά σταθερά τους ηγέτες της αγοράς EV. Θα έχει αυτό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν την Tesla στο μέλλον; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης