Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Επίσημη πρεμιέρα έκανε η νέα 333 Limited Edition έκδοση του VW Golf R, η οποία περιστρέφεται εντελώς γύρω από τον αριθμό 3. Πιο συγκεκριμένα, έκανε πρεμιέρα στις 3:33 ώρα Γερμανίας, θα παραχθεί σε μόλις 333 μονάδες και θα έχει 333 άλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό του μοντέλου, υπάρχει ο γνωστός 2λιτρος TSI κινητήρας ο οποίος αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής, ενώ φυσικά η ισχύς πηγαίνει και στους 4 τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 έρχεται σε 4.6 δευτ. ενώ η τελική αγγίζει τα 270χλμ./ώρα.

Το σύνολο είναι φινιρισμένο στο έντονο κίτρινο χρώμα «Lime Yellow Metallic», έχει αρκετές μαύρες λεπτομέρειες, αλλά και αυτοκόλλητα με τον αριθμό 333. Εξοπλίζεται επίσης με μαύρες ζάντες 19 ιντσών και εξάτμιση τιτανίου R Performance που αναπτύχθηκε από την Akrapovič.

Η μοναδικότητα του εντείνεται ακόμα περισσότερο από την αριθμημένη πινακίδα που είναι τοποθετημένη στο ύψος του ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό, ενώ ο εξοπλισμός που το συνοδεύει είναι πληρέστατος και μεταξύ άλλων διαθέτει, adaptive cruise control, προβολείς LED Matrix αλλά και ηχοσύστημα Harman Kardon 480 watt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η VW θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες στη Γερμανία από τις 2 Ιουνίου, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο, όταν η VW θα διοργανώσει μια εκδήλωση πελατών στο συγκρότημα Autostadt (γερμανικά για την “Πόλη των Αυτοκινήτων”) της εταιρείας για όλους τους αγοραστές που θα αποφασίσουν να παραλάβουν το αυτοκίνητο από το Βόλφσμπουργκ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης