Για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ο ιαπωνικός κολοσσός έχασε τα σκήπτρα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με το VW Group να ανεβαίνει στην κορυφή.

Το 2016 θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του γερμανικού ομίλου, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο ετών. Η χρονιά που πέρασε ανήκει στο VW Group όσον αφορά στις παγκόσμιες πωλήσεις, με την Toyota να πέφτει στη δεύτερη θέση και τη General Motors να είναι τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Forbes, το Volkswagen Group στον οποίο ανήκουν οι μάρκες Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Seat, Skoda, Lamborghini, Porsche, VW, επαγγελματικά VW, Scania και MAN, πούλησε σε όλο τον κόσμο 10.312.400 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 3,8% σε σχέση με το 2015. 

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του ομίλου Toyota (Lexus, Daihatsu, Toyota και Hino) έφτασαν τα 10.213.486 οχήματα, εμφανίζοντας αύξηση 1,3%. Η General Motors έμεινε για μια ακόμα χρονιά στην τρίτη θέση με 9.574.771 οχήματα (-3,1%). Βέβαια, τα νούμερα για την GM δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις 7 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης