Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δομής της εταιρείας, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει 1.300 θέσεις εργασίας και να επανεξετάσει τις συμβάσεις με τους συμβούλους.

Οι θέσεις εργασίας που θα κοπούν αφορούν στελέχη και όχι εργαζομένους στα εργοστάσια. Πόσοι ακριβώς θα απολυθούν και ποιες συνεργασίες θα διακοπούν θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες, αφότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volvo υποστήριξε ότι το σχέδιο για τον μετασχηματισμό του ομίλου, τη μείωση των δαπανών, την ανάπτυξη online αγορών και την επιτάχυνση των λήψεων αποφάσεων, υπήρχε στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό. Η πανδημία του κορωνοϊού ωστόσο επίσπευσε τις διαδικασίες.

«Η πανδημία σίγουρα μας επηρέασε, αλλά περιμένουμε την επιστροφή του όγκου παραγωγής και της ανάπτυξης. Επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε νέους τομείς και συγχρόνως να περιορίσουμε το διαρθρωτικό κόστος» δήλωσε η Hanna Fager, επικεφαλής του τμήματος People Experience της Volvo Cars.

Όσο για τα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη, έχουν ανοίξει τις πύλες τους από την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα άνοιξαν και τα κεντρικά της γραφεία στο Γκέτεμποργκ, με το προσωπικό να επιστρέφει σταδιακά στις θέσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης