Στο πλαίσιο του προγράμματος «Vision 2020», που έχει ως στόχο, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, κανένα αυτοκίνητο με το σήμα της μάρκας να μην εμπλέκεται σε ατύχημα, η Volvo δημιούργησε μια καινοτόμο βαφή προστατεύοντας τους ποδηλάτες.

Ονομάζεται Life Paint και ουσιαστικά είναι ένα φωσφορίζον υλικό σε σπρέι, με το οποίο μπορείς να ψεκάσεις το ποδήλατο, τον εξοπλισμό, τα παπούτσια ακόμα και τα ρούχα σου. Η καινοτόμος βαφή αντανακλά στα φώτα των αυτοκινήτων και κάνει τους ποδηλάτες ορατούς στο σκοτάδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαφή δεν είναι τοξική και φεύγει με ένα απλό πλύσιμο, έχοντας διάρκεια σε κάθε μη φυσική πηγή φωτός για μια εβδομάδα. Κάθε επιφάνεια που ψεκάζεται με το Life Paint λάμπει έντονα τη νύχτα και δεν είναι ορατή την ημέρα. Η Volvo Μ. Βρετανίας, έχει λανσάρει δωρεάν ήδη 2.000 σπρέι σε έξι επιλεγμένα καταστήματα με εξοπλισμό για δικυκλιστές και αν το προϊόν κερδίσει τους καταναλωτές, θα επεκταθεί σε όλη την αγορά.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Volvo UK, Nick Connor, κάθε χρόνο, μόνο στη Μ. Βρετανία τραυματίζονται περισσότεροι από 19.000 ποδηλάτες. Για να μειωθούν λοιπόν τα ατυχήματα, εκτός από τα αυτοκίνητα, πρέπει να γίνουν πιο ασφαλή και τα άλλα μέσα μεταφοράς, προστατεύοντας όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης