Το είπε και το έκανε. Η Lamborghini έριξε το μεγάλο οχυρό και πλέον είναι η βασίλισσα του Nurburgring, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ιστορίας όσον αφορά στα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Marco Mapelli να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της εκπληκτικής Aventador SVJ, το ιταλικό supercar κάλυψε την απόσταση των 20 χιλιομέτρων της πίστας, γνωστής και ως «Πράσινη Κόλαση», σε 6 λεπτά, 44 δευτερόλεπτα και 97 δέκατα του δευτερολέπτου.

Η SuperVeloce Jotta εκθρόνισε την Porsche 911 GT2 RS, η οποία κατείχε το ρεκόρ μέχρι πρότινος. Το τετράτροχο αριστούργημα των Ιταλών ήταν πλήρως καμουφλαρισμένο, καθώς τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στα τέλη του Αυγούστου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SVJ είναι η ισχυρότερη και πιο ακραία έκδοση της Aventador. Φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit με τεράστιο διαχύτη, μεγάλες εισαγωγές αέρα στο πλάι, καινούργιο κάλυμμα κινητήρα, επιβλητική πτέρυγα και διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο κέντρο του πίσω τμήματος.

Πλήρως αναβαθμισμένα είναι και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, υιοθετώντας αγωνιστικό DNA. Τροφοδοτείται από μία βελτιωμένη εκδοχή του V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων, με την αναλογία κιλών ανά ίππων να είναι μόλις 1,98.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης