Μετά τις La Monza Lisa και 730S, ένα ακόμα μοναδικό κομμάτι της εκπληκτικής Huayra, παραδόθηκε σε εκλεκτό πελάτη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Huayra «King», παραγγελία ενός πάμπλουτου επιχειρηματία. Η one off έκδοση της Pagani ξεχωρίζει από κάθε άλλη, χάρη στα γυαλιστερά τμήματα από ανθρακονήματα, τις λευκές λεπτομέρειες περιμετρικά του αμαξώματος και τη μωβ ρίγα. 

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό, συνδυάζοντας το carbon με τις λευκές και μαύρες δερμάτινες επενδύσεις. Φυσικά, δεν λείπουν οι πόρτες τύπου gullwing, αλλά και τα ειδικά ταμπελάκια με το σειριακό αριθμό και το όνομα της έκδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες Huayra. Ο «Βασιλιάς» τροφοδοτείται από τον V12 6.0 twin turbo κινητήρα, απόδοσης 730 ίππων και 1.000 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Όσο για τη τιμή, δεν υπάρχει καμία αναφορά. Ωστόσο, είμαι βέβαιοι ότι ο πελάτης πλήρωσε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον της αρχικής (1.190.000 ευρώ), προκειμένου η Pagani να χρησιμοποιήσει το όνομα King και να εξατομικεύσει σύμφωνα με τα γούστα του το υπέρ-αυτοκίνητο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης