Το 1997, η ιαπωνική φίρμα λάνσαρε το πρώτο υβριδικό μοντέλο της ιστορίας της, το δημοφιλές Prius. 23 χρόνια αργότερα και με την γκάμα να περιλαμβάνει πληθώρα hybrid οχημάτων, η Toyota σημείωσε ένα εκπληκτικό ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας. Από αυτά, τα 2,8 εκατ. κυκλοφορούν στην Ευρώπη, με την Toyota να καταλαμβάνει την περσινή χρονιά το εκπληκτικό ποσοστό του 63% στη Δυτική Ευρώπη.

Στη Γηραιά Ήπειρο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει 19 διαφορετικά οχήματα HEV, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Lexus. Αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η γκάμα των δύο μαρκών αποτελείται από 44 υβριδικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας, η κυκλοφορία 15.000.000 υβριδικών οχημάτων έχει επιφέρει μείωση στις εκπομπές CO2 κατά 120.000.000 τόνους.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο όμιλος Toyota σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά 40 νέα και ανανεωμένα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Από αυτά, τα 10 θα είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, κάνοντας χρήση ηλεκτροκινητήρων ή κυψελών καυσίμου. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης