Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του C5 Aircross είναι διαθέσιμη προς παραγγελία και στη χώρα μας, με τα πρώτα αυτοκίνητα να λαμβάνουν άμεσα θέση στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Citroen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C5 Aircross Plug-in Hybrid περιγράφεται ως ένα από τα πιο αθόρυβα οχήματα κατά την κίνηση στην πόλη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά άνετο, ευρύχωρο και ικανό SUV, το οποίο προσφέρει μηδενικές εκπομπές CO2 σε καθημερινή χρήση χάρη στην 100% ηλεκτρική λειτουργία του και μεγάλη αυτονομία στα ταξίδια.

Το όχημα τροφοδοτείται από τον 1.6 PureTech βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 225 ίππους και τα 320 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του ηλεκτροποιημένου αυτόματου κιβωτίου e-EAT8. Καίει 1,4 λτ. καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 55 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η μπαταρία φορτίζει από απλή πρίζα (3,3 kW, 8A) σε περίπου έξι ώρες, από παροχή 3,3 kW και 14A σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και από επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) 7 kW 32A σε δύο ώρες.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, το γαλλικό αυτοκίνητο καταναλώνει σε μεικτές συνθήκες 1,4 λίτρο καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει μόλις 32 γρ./χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Επίσης μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 55 χιλιόμετρα.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 460 έως 600 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του 20 συστήματα υποβοήθησης και φυσικά την πρωτοποριακή ανάρτηση Progressive Hydraulich Cushion. Επίσης δεν λείπουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, η οθόνη αφής και η ειδική ψηφιακή πύλη (portal) έξυπνων υπηρεσιών.

Οι τιμές του ξεκινούν από 43.500€ στην εξοπλιστική έκδοση «Feel Pack». Η πλουσιότερη «Shine» κοστίζει 45.100€ και η κορυφαία «Shine Pack» 45.800€.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η Citroen παρέχει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. για τη διατήρηση της χωρητικότητας της μπαταρίας τουλάχιστον στο 70% των προδιαγραφών της.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του C5 Aircross plug-in hybrid

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης