Καίει ελάχιστα, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 78 χιλιόμετρα, καλύπτοντας τις μέσες ημερήσιες ανάγκες του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο A3 Sportback 40 TFSI e είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα, με τις τιμές να ξεκινούν από 42.670 ευρώ. H plug-in hybrid έκδοση του μικρομεσαίου hatchback της Audi είναι ιδανική για εταιρικούς χρήστες, καθώς απαλλάσσεται από τη σχετική φορολογία εισοδήματος και έχει 75% μειωμένο τέλος ταξινόμησης σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η λιανική τιμή προς φόρων είναι κάτω από 40.000€.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο του αυτοκινήτου αποτελείται από τον 1.4 TFSI βενζινοκινητήρα και ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ με αυξημένη πυκνότητα ισχύος που είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο S tronic κιβώτιο των έξι σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 204 ίππους και η ροπή τα 350 Nm, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 7,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 227 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στο 1,5 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων δεν ξεπερνούν τα 34 γρ./χλμ. Χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 13,0 kWh, το A3 Sportback 40 TFSI e μπορεί να καλύψει μια απόσταση 78 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αναπτύσσοντας ταχύτητα έως τα 140 χλμ./ώρα.

Για να φορτιστεί η μπαταρία από απλό δίκτυο, απαιτούνται περίπου 4 ώρες. Η Audi προσφέρει μαζί με το αυτοκίνητο καλώδιο 230 Volt. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα καλωδίου Mode 3 για τα δημόσια τερματικά φόρτισης.

Το A3 Sportback 40 TFSI e διατηρεί τα ίδια εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις, προσφέροντας απολαυστική οδική συμπεριφορά και καθημερινή χρηστικότητα. Για την ενημέρωση του οδηγού, έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες στις οθόνες, προβάλλοντας πληροφορίες για τη διαθέσιμη ισχύ, την κατάσταση του κινητήριου συστήματος, την ανάκτηση ενέργειας, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις τιμές κάθε έκδοσης. Όσον αφορά στο ισχυρότερο A3 Sportback 45 TFSI e με τους 245 ίππους, θα προσφέρεται κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

 

Διαβάστε επίσης: Νέα έκδοση plug-in hybrid για το Audi A3 με 245 ίππους

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης