Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο μοντέλο που εξοπλίζεται με την πρωτοποριακή τεχνολογία Το Nissan Sylphy προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.e-Power και προορίζεται για την κινεζική αγορά. Το εν λόγω αυτοκίνητο δεν είναι άλλο από το Sylphy. Με το σύστημα e-Power, ο θερμικός κινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται πλήρως από τον ηλεκτροκινητήρα. Έτσι, δεν υπάρχουν απώλειες στη μετάδοση, όπως συμβαίνει με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή το παραδοσιακό υβριδικό σύστημα. 

Όποιος έχει βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού μοντέλου θα έχει καταλάβει το καλύτερο επίπεδο επιτάχυνσης σε διαφορετικές ταχύτητες, που κάνουν την προσπέραση πιο εύκολη και καλύτερη την αίσθηση της υψηλής ροπής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαλείφεται, συν τοις άλλοις και η ανάγκη της φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Takeshi Yamaguchi, αντιπρόεδρος της Dongfeng Motor Co., Ltd. και διευθύνων σύμβουλος της Dongfeng Nissan, εταιρείας επιβατικών οχημάτων, δήλωσε: «Το λανσάρισμα του Nissan e-Power Sylphy στην Κίνα αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα της Nissan να εισαγάγει τεχνολογίες αιχμής σε αυτήν τη βασική αγορά, να επιταχύνει το όραμα της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και να συνδράμει στην επίτευξη των στόχων της Κίνας για την ουδετερότητα του άνθρακα».

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, το e-Power έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια εντελώς νέα οδηγική εμπειρία στο αγοραστικό κοινό της Κίνας, προσφέροντας κινητικότητα υψηλής ποιότητας. Το Nissan e-Power Sylphy, που διαθέτει πέντε επιλογές κίνησης, αποδίδει 300 Nm ροπής, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να κινείται στα επίπεδα των 3,9 lt ανά 100 χλμ. 

Μέχρι το 2030 κάθε καινούριο αυτοκίνητο της Nissan, θα είναι εξηλεκτρισμένοΒάζοντας ψηλά τον πήχη 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία e-Power παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 2016, στο Nissan Note, και έτυχεΠεριμένουμε το 2023 και έκδοση του Qashqai με τεχνολογία e-Power. μεγάλης αποδοχής από την αγορά. Στην Κίνα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστηρίζουν πως θα συμβάλλει στον χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζεται από την κυβέρνηση και ευθυγραμμίζεται με τον παγκόσμιο στόχο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις δραστηριότητές της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. 

Στόχος της Nissan μέχρι τις αρχές του 2030 είναι κάθε καινούργιο αυτοκίνητο της εταιρείας να είναι εξηλεκτρισμένο. Η αρχή, λοιπόν, όσο αφορά στην αγορά της Κίνας, γίνεται με το e-Power Sylphy, καθώς έως το 2025 ο σχεδιασμός προβλέπει συνολικά λανσάρισμα έξι παρόμοιων μοντέλων. Το project ονομάζεται «Nissan Intelligent Mobility».

Στην Ευρώπη, τα πρώτα βήματα της Nissan προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα μοντέλων θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023, με το  αμιγώς ηλεκτρικό crossover Ariya και το Qashqai e-Power να κάνουν την αρχή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αυτοκίνητα της Nissan επισκεφθείτε το www.nissan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To ολοκαίνουριο Nissan Qashqai διακρίθηκε στα βραβεία Towcar of the Year 2022¨

Εντυπωσιακή έκδοση Nismo T-Spec για το Nissan GT-R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης