Οι Ιάπωνες έχουν εμμονή με την τελειότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα αυτοκίνητά τους θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα παγκοσμίως, λαμβάνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες σε κάθε έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Lexus υπάρχει μία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών που επιθεωρεί όλα τα οχήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Οι δεξιοτέχνες αυτοί ονομάζονται «Takumi». Για να λάβει κάποιος αυτόν τον τίτλο, πρέπει να αφιερώσει τη ζωή του στον συγκεκριμένο σκοπό.

Κανείς δεν γίνεται «Takumi» αν δεν τελειοποιήσει τις ικανότητές του για τουλάχιστον 60.000 ώρες. Αυτοί οι τεχνίτες είναι ελάχιστοι και έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων. Είναι ικανοί να εφαρμόσουν στα αυτοκίνητα καινοτόμες τεχνικές, όπως τη ραφή sashiko που χρησιμοποιείται στις στολές του τζούντο και του kendo. Η συγκεκριμένη ραφή συναντάται στο καινούργιο μοντέλο UX, όπως και το φινίρισμα εμπνευσμένο από το ιαπωνικό χαρτί, γνωστός ως «washi».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φημισμένος σκηνοθέτης, Clay Jeter, δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των «Takumi». Κατέγραψε την καθημερινότητα τεσσάρων Ιαπώνων με διαφορετικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς, του Hisato Nakahigashi, σεφ που έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin, της Nahoko Kojima, καλλιτέχνη στην κοπή χαρτιών, του Shigeo Kiuchi, ενός από τους κορυφαίους ξυλουργούς και του Katsuaki Suganuma, τεχνίτη της Lexus.

Το ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια 50 λεπτών και θα προβληθεί στις 19 Μαρτίου. Έως τότε, μπορείτε να δείτε το εκπληκτικό τρέιλερ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης