Το 2016, η Tesla Motors παρουσίασε σε μορφή προ-παραγωγής το νέο Model 3, με τις παραγγελίες μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες να ξεπερνούν τις 400.000 μονάδες.   
    

Όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Elon Musk, το μοντέλο έχει κάνει sold out για τους πρώτους 12 μήνες, παρότι δεν το έχουμε δει σε κανονική μορφή. Παράλληλα, είναι άγνωστη ακόμη η ημερομηνία έναρξης κατασκευής του αυτοκινήτου, αν και όπως όλα δείχνουν, θα περάσει σύντομα την πόρτα του εργοστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά οχήματα στον κόσμο. Φυσικά, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με αυξημένη αυτονομία, αυτόνομη οδήγηση και εκπληκτικές καινοτομίες. Τη διαφορά κάνει η τεράστια οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, η οποία ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω αυτής, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα, καταργώντας τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων και το head-up display. Όλα γίνονται μέσω αυτής της πρωτοποριακής οθόνης 15 ιντσών. Εντύπωση κάνει και η απουσία των κλασικών αεραγωγών, με τους σχεδιαστές της Tesla να έχουν δημιουργήσει ειδικές σχισμές στο ταμπλό για τη διοχέτευση του αέρα. 

Θυμίζουμε πως, η τιμή του καινούργιου Model 3 ορίστηκε στα 35.000 δολάρια, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης