Η αντιπαράθεση μεταξύ της Tesla και της κομητείας Alameda καλά κρατεί. Ο Elon Musk, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο της εταιρείας στο Fremont της Καλιφόρνια ξεκίνησε την παραγωγή, αγνοώντας τις αποφάσεις των Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, το αφεντικό της Tesla ζήτησε να περάσουν χειροπέδες μόνο στον ίδιο αν η πολιτεία αποφασίσει να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Παράλληλα κινήθηκε νομικά εναντίον της κομητείας για παρεμπόδιση της επαναλειτουργίας της μονάδας παραγωγής και απείλησε ότι θα μεταφέρει τόσο τα κεντρικά γραφεία όσο και το εργοστάσιο στο Τέξας ή τη Νεβάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Tesla επαναλειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες και τα πρωτόκολλα προστασίας. Θα είμαι στη γραμμή μαζί με όλο το προσωπικό. Αν είναι να συλληφθεί κάποιος, αυτός θα είμαι εγώ» ανέφερε ο Musk.

Από την πλευρά της η πολιτεία ανακοίνωσε: «Πληροφορηθήκαμε πως το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont έχει ξεκινήσει να εκτελεί εργασίες πέρα από τις απαραίτητες, που προβλέπει ο νόμος. Έχουμε ενημερώσει την εταιρεία πως έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μόνο τις απολύτως απαραίτητες εργασίες, μέχρι να υπάρξει ένα εγκεκριμένο σχέδιο που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης