Οι δοκιμές εξέλιξης τους βρετανικού Hyper GT ολοκληρώνονται, καθώς πλησιάζει η ώρα των παραδόσεων. Μέσα στο 2020, οι 106 τυχεροί θα παραλάβουν το υπέροχο τριθέσιο όχημα αξίας 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, οι δοκιμαστές της McLaren έκαναν ορισμένα τεστ στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην ευθεία μήκους 4,8 χιλιομέτρων του Johnny Bohmer Proving Grounds.

Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν την τελική ταχύτητα της Speedtail σε πραγματικές συνθήκες. Όπως απεδείχθη κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το πανίσχυρο όχημα μπορεί να επιταχύνει μέχρι τα 403 χλμ./ώρα.
Μάλιστα, ο οδηγός Kenny Brack έπιασε τη συγκεκριμένη ταχύτητα 30 φορές, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία των 0-300 σε χρόνο 12,8 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι, η Speedtail είναι το ταχύτερο και πιο αεροδυναμικό όχημα της McLaren. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon μονοκόκ και ζυγίζει 1.430 κιλά χωρίς τα υγρά, ενώ το μήκος φθάνει τα 5.137 χλστ. Για να πιάσει τη μέγιστη ταχύτητα, ο οδηγός πρέπει να ενεργοποιήσει το mode «Unique Velocity» μέσω του ειδικού διακόπτη και να τεθούν σε λειτουργία όλα τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί από την Pirelli ειδικά για την Speedtail προκειμένου να ανταπεξέρχονται στις υψηλές πιέσεις. Τα φρένα είναι carbon κεραμικά και όλα σχεδόν τα τμήματα του αυτοκινήτου έχουν κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά. Για την κίνηση φροντίζει ένα πρωτοποριακό υβριδικό σύνολο νέας γενιάς, συνδυάζοντας έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση διαμορφώνεται στους 1.150 ίππους και τα 1.070 Nm ροπής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης