Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ιστορική βρετανική φίρμα, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely, ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, το οποίο δεν θα αντικαταστήσει ένα μοντέλο, αλλά τρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο sportcar θα το δούμε μέσα στο 2021.Οι Elise, Exige και Evora θα διακόψουν την παραγωγή τους, με το νέο sportcar που αναμένεται να δούμε μέσα στο έτος να καλύπτει το κενό τους. Αυτό θα συμβεί με τρεις διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες λογικά θα έχουν και διαφορετική απόδοση.

Το αυτοκίνητο της Lotus με κωδική ονομασία «Type 131» θα είναι το τελευταίο που προσφέρεται με παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και διακρίνεται για το ελαφρύ βάρος, τις επιδόσεις και την απολαυστική οδική συμπεριφορά.

Το καινούριο sportcar θα περάσει στην παραγωγή τους επόμενους μήνες. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο του Hethel, εκεί όπου η Geely επένδυσε 100 εκατομμύρια λίρες και προχωρά σταδιακά στην πρόσληψη 250 νέων υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το όχημα θα ξεκινήσει το πλάνο «Vision80». Η Lotus θα στρέψει όλο το ενδιαφέρον της στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας σπορ αυτοκίνητα τεχνολογίας EV.

 

Η πρώτη εμφάνιση της Lotus Evija των 2.000 ίππων

Νέο λογότυπο για τη Lotus

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης