Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων Impreza, Forester και Legacy εκτελεί η εταιρεία Πλειάδες Motors Α.Ε., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Subaru στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ανακαλούνται 741 Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), Impreza (τύπος G3) και Forester (τύπος SH), μοντέλα ετών 2010 – 2011 (Legacy), 2008 – 2011 (Impreza) και 2009 – 2010 (Forester). Στα συγκεκριμένα οχήματα, ενδέχεται τα σημεία επαφής του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα να κολλήσουν, επιτρέποντας τη συνεχή λειτουργία της βοηθητικής αντλίας αέρα και την ενεργοποίηση της ενδεικτικής λυχνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βοηθητική αντλία αέρα ενδέχεται να λιώσει και να υπάρξει έντονη οσμή ή καπνός. Στη συνέχεια, σε περίπτωση μη διακοπής της παροχής ρεύματος, υπάρχει πιθανός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επίσης, ανακαλούνται 258 Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), μοντέλα ετών 2010 – 2012, στα οποία ενδέχεται στο κάτω κάλυμμα του μοτέρ των εμπρόσθιων υαλοκαθαριστήρων να υπάρξει παρεμβολή μεταξύ του συνδέσμου του ρελέ με την ελικοειδή τροχαλία, προκαλώντας την υπερθέρμανση αυτού του εξαρτήματος. Το εξάρτημα θα μπορούσε να λιώσει και να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Subaru για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τεχνικής Εξυπηρέτησης της εταιρείας Πλειάδες Motors Α.Ε. στο τηλ. 210 6803390 από 09.00 – 17.00 καθημερινά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης