Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε τη νέα έκδοση Touring των μικρότερων sportcar της γκάμας της, προσφέροντας στους πελάτες δύο άκρως απολαυστικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 718 Cayman Τ και 718 Boxster Τ έχουν σχεδιαστεί για την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Οτιδήποτε περιττό, όπως το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, έχει αφαιρεθεί από πάνω τους, με το βάρος του αμαξώματος να περιορίζεται στα 1.350 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερα τροφοδοτούνται από τον δίλιτρο κινητήρα boxer απόδοσης 300 ίππων και 380 Nm ροπής. To μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο PDK. Το πακέτο «Sport Chrono Package» με τα τέσσερα προγράμματα (Normal, Sport, Sport Plus και Individual) περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, όπως και οι ζάντες 20 ιντσών, η ενεργή ανάρτηση PASM, το σύστημα torque vectoring με μηχανικό πίσω διαφορικό και η σπορ εξάτμιση.

Με το χειροκίνητο κιβώτιο τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ με το PDK, το οποίο ενσωματώνει launch control, ο χρόνος κατεβαίνει εντυπωσιακά και πιο συγκεκριμένα στα 4,7΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, ανέρχεται στα 275 χλμ./ώρα.

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα με τον carbon σκελετό και το ραμμένο λογότυπο στα προσκέφαλα, το σπορ τριάκτινο τιμόνι, τα εξατομικευμένα διακοσμητικά στην κονσόλα και το σήμα με το όνομα της έκδοσης σε ταμπλό και μαρσπιέ. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει έπειτα από παραγγελία και το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής.

Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 63.047 ευρώ για την 718 Cayman T και από 65.070 ευρώ για την 718 Boxster T. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των οκτώ χρωμάτων (Βlack, Indian Red, Racing Yellow, Carrara White, Deep Black, GT Silver, Lava Orange και Miami Blue).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης