Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια εντυπωσιακή εφαρμογή που λειτουργεί μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στους τεχνικούς κάθε αντιπροσωπείας της Skoda να εντοπίζουν γρήγορα και με ακρίβεια κάθε βλάβη, ανέπτυξε η τσεχική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή με την ονομασία «Sound Analyser» μπορεί μέσω της τεχνολογίας «AI» να αναλύει όλους τους ήχους που παράγονται στο αυτοκίνητο, να τους καταγράφει και να αξιολογεί την κατάσταση και οποιαδήποτε φθορά έχει προκληθεί στο αυτοκίνητο, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες στους μηχανικούς.

Μάλιστα, το «Sound Analyser» δοκιμάζεται ήδη σε 14 χώρες της Ευρώπης από τον Ιούνιο του 2019. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 245 επίσημοι αντιπρόσωποι και στόχος της εταιρείας είναι να εξελίξει περαιτέρω το λογισμικό, αξιολογώντας ήχους σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφιακή αυτή εφαρμογή λειτουργεί μέσω smartphone ή tablet. Χάρη σε έναν αλγόριθμο και πολυάριθμα δεδομένα που έχουν αποθηκευθεί γύρω από κάθε τμήμα του οχήματος, μπορεί να αναγνωρίσει κάθε ήχο που θα προκύψει. Το λογισμικό του προγράμματος αναλύει 10 μοτίβα με ακρίβεια άνω του 90%, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα κλιματισμού.

Με αυτό τον τρόπο κάνει τη δουλειά των τεχνικών πιο εύκολη και γρήγορη, παρέχοντάς τους έγκαιρη διάγνωση των βλαβών και τη ζωή των πελατών πιο ευχάριστη, αφού θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος στα συνεργεία για τις επισκευές.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης