Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σπάνια δέρματα, χειροποίητες επενδύσεις από ανοξείδωτο χάλυβα, αποκλειστικά χρώματα, διαμάντια, διάττοντες αστέρες, πάνελ από ειδικό ξύλο, οπτικά εφέ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Rolls-Royce επαναπροσδιορίζει την έννοια της πολυτέλειας, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που θα ζηλέψουν ακόμα και οι πάμπλουτοι βασιλείς της Σαουδικής Αραβίας. Προέρχεται από το τμήμα εξατομίκευσης Bespoke και ονομάζεται Wraith Luminary Collection.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πιο ιδιαίτερο μοντέλο που έχει βγει από το εργοστάσιο του Goodwood και θα παραχθεί σε μόλις 55 μονάδες, οι οποίες θα πωληθούν στους πιο εκλεκτούς πελάτες της μάρκας. Το χρώμα του αμαξώματος έχει εμπνευστεί από το φως του πρωινού. Οι άνθρωποι της RR το ονόμασαν «Sunburst Grey». Είναι επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με τις ακτίνες του ηλίου και να δίνει έναν χάλκινο τόνο.

Μοναδικές στο είδος τους είναι και οι ζάντες, με την οροφή του εσωτερικού να προβάλλει τον έναστρο ουρανό. Για πρώτη φορά, βλέπουμε σε αυτοκίνητο φωτιζόμενες ξύλινες επιφάνειες, οι οποίες με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιούν 1.340 οπτικές ίνες, συνθέτοντας τα αστέρια.

Το ξύλο είναι από βασιλική δρυ της Τσεχίας και κάποια φιλέτα στο σαλόνι της Luminary Collection καλύπτονται από ένα πρωτοποριακό υλικό από ανοξείδωτο χάλυβα που έχουν επεξεργαστεί εξειδικευμένοι τεχνίτες. 

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το μοτίβο της ραφής στο δέρμα που χρησιμοποιείται στα καθίσματα, αλλά και την απόχρωση. Φυσικά, μπορεί να εξοπλίσει το υπέροχο σαλόνι με διάφορα αξεσουάρ, όπως θήκες από μετάξι, φύλλα χρυσού και champagne bar.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την απλή Wraith, με τον V12 6.6 λίτρων κινητήρα απόδοσης 632 ίππων και 800 Nm ροπής να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η τιμή της συλλεκτικής RR παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, ωστόσο, υπολογίζεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης