Έπειτα από αναμονή μηνών, η τσεχική φίρμα παρουσίασε την πρώτη επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση στην ιστορία του sport sedan μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Octavia RS iV τροφοδοτείται από τον γνωστό 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh. Το υβριδικό σύνολο αποδίδει 245 ίππους και 400 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG έξι σχέσεων. H μπαταρία φορτίζει πλήρως μέσω οικιακού δικτύου σε περίπου έξι ώρες, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 60 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, το αυτοκίνητο διακρίνεται για τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες με τις ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, τις ζάντες 18 ή 19 ιντσών, τα μαύρα διακοσμητικά, τον διαχύτη με τις δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, τη διακριτική πτέρυγα πίσω και φυσικά τα λογότυπα RS και iV. Όσο για την υποδοχή φόρτισης, βρίσκεται στο αριστερό φτερό του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, επένδυση Alcantara και ραφές σε κόκκινο ή ασημί χρώμα, τριάκτινο τιμόνι με το λογότυπο και carbon διακοσμητικά στο ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται η οθόνη αφής.

Το λανσάρισμα της Octavia RS iV θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Επίσης η Skoda θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα και τις συμβατικές εκδόσεις της Octavia RS με τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης