Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μόλις λίγες ημέρες μετά την teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Mitsubishi για το νέο Colt, το Kolesa δημιούργησε ψηφιακά το πως θα μοιάζει το νέο μοντέλο. Βασισμένο στις διαστάσεις, τις λεπτομέρειες και τη πλατφόρμα που προκύπτουν από τις teaser φωτογραφίες, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως αυτές οι renderings φωτογραφίες θα μοιάζουν αρκετά στο όχημα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρίας, το νέο Colt θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMF-B, την οποία χρησιμοποιούν τα τωρινά Renault Clio και Nissan Micra. Κάτι το οποίο δηλώνει εμμέσως πως το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα τα ίδια μηχανικά μέρη με αυτά τα μοντέλα.

Το λογότυπο «Hybrid EV» στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου που απεικονίζεται στην φωτογραφία της εταιρίας, δίνει ξεκάθαρα την απάντηση, πως η υβριδική εκδοχή του νέου Colt θα λάβει τον 1.600άρη κινητήρα και το ηλεκτρικό μοτέρ από το Clio E-tec, απόδοσης 140 ίππων. Σε αυτή τη περίπτωση είναι ασφαλές να υποθέτουμε πως και το κιβώτιο θα είναι εξατάχυτο αυτόματο, με το 0-100 να έρχεται σε 9.9 δευτ. και την τελική να φτάνει τα 180χλμ./ώρα.

Τέλος να αναφέρουμε πως το νέο Colt θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023 ενώ θα προηγηθεί το ανανεωμένο ASX το οποίο θα βασιστεί στο Captur. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευαστούν στα εργοστάσια της Renault στη Τουρκία, για λογαριασμό της Mitsubishi.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης