Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από μακρά αναμονή και δεκάδες teaser φωτογραφίες, το sport coupe μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας αποκαλύφθηκε, έστω και μέσα από κοντέινερ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως βλέπουμε, το νέο Supra έχει ιδιαίτερα δυναμική όψη, υιοθετώντας πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο FT-1. Εντύπωση κάνουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, το μακρύ καπό και η οροφή τύπου double-buble.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2019. Τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 turbo απόδοσης 340 περίπου ίππων και 500 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Οι επιδόσεις αναμένονται εξαιρετικές, με την Toyota να κάνει λόγο για ένα καθαρόαιμο και απολαυστικό sport coupe, με ιδανική κατανομή βάρους 50:50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, θα υπάρχουν και μικρότερες εκδόσεις, με τη βασική να φέρει ένα δίλιτρο turbo απόδοσης περίπου 200 ίππων. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, προγραμματίζεται για τις αρχές του καλοκαιριού.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι παραγγελίες έχουν ανοίξει από τον Οκτώβριο. Το Supra προσφέρεται σε πρώτη φάση αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, με την Toyota να βγάζει προς πώληση μόλις 900 μονάδες και αυτές μόνο στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης