Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το επόμενο και πιο σημαντικό βήμα πριν από το λανσάρισμα της τεχνολογίας πλήρως αυτόνομης οδήγησης στην αγορά έκανε η σουηδική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Ντιτρόιτ, η Volvo ανέβασε στην κεντρική σκηνή την οικογένεια Hain από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Οι άνθρωποι αυτοί επελέγησαν πρώτοι για να δοκιμάσουν το εξελιγμένο σύστημα autopilot σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, λαμβάνοντας μέρος στο πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα Drive Me.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια Hain θα χρησιμοποιεί καθημερινά το πρωτότυπο XC90, το οποίο μπορεί να κινείται χωρίς τη συνδρομή οδηγού σε όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας. Το συγκεκριμένο SUV είναι το πρώτο από μια σειρά αυτόνομων αυτοκινήτων που θα παραχωρηθούν σε πελάτες της εταιρείας και απλούς πολίτες, στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me.

Στόχος της Volvo είναι να συγκεντρώσει στοιχεία και να τελειοποιήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν άμεσα στο Γκέτεμποργκ, με το πρόγραμμα να συνεχίζεται αργότερα στους δρόμους του Λονδίνου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία παραχωρεί τα δοκιμαστικά πρωτότυπα σε μη επαγγελματίες δοκιμαστές οδηγούς αλλά σε κοινούς θνητούς για καθημερινή χρήση. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στη Volvo να προσαρμόσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου, πριν από την ευρεία διάθεση των μελλοντικών οχημάτων με ορίζοντα το 2021.

Δείτε εδώ το νέο XC90 και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς 90

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης