Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων ελευθέρου χρόνου ή SUV, όπως είναι ευρέως γνωστά, εισέρχεται η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το DBX, όπως ονομάζεται, θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή των Bentley Bentayga, Lamborghini Urus και Rolls Royce Cullinan. Είναι το πρώτο SUV της Aston Martin και το σημαντικότερο μοντέλο της σύγχρονης ιστορίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά φωτογραφιών και video από την έναρξη της διαδικασίας των δοκιμών εξέλιξης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το αυτοκίνητο θα ταξιδέψει τους επόμενους μήνες από τον Αρκτικό Κύκλο έως την έρημο της Μέσης Ανατολής και το Nurburgring, προκειμένου να δοκιμαστεί σε όλες τις συνθήκες.

Τα πρώτα χιλιόμετρα έγιναν στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Βρετανίας και πίσω από το τιμόνι ήταν ο επικεφαλής ανάπτυξης, Matt Becker. Το DBX αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στα μέσα του επόμενου έτους, με την παραγωγή του να ξεκινά στα τέλη του 2019 στο νέο εργοστάσιο του St Athan στην Ουαλία.

Ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, έκανε λόγο για την αρχή μιας τολμηρής στιγμής για τη μάρκα. Όσον αφορά στους κινητήρες, δεν έγινε κάποια αναφορά, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα προσφέρεται με έναν πανίσχυρο V8 κινητήρα αλλά και σε υβριδική έκδοση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης