Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα γενιά του best seller μοντέλου της Ευρώπης εθεάθη δίχως ίχνος καμουφλάζ κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης, γεγονός που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να παρουσιαστεί επίσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το Golf όγδοης γενιάς ακολουθεί την πεπατημένη όσον αφορά στη σχεδίαση, δίχως έντονες παρεκκλίσεις και εκπλήξεις. Οι Γερμανοί επέλεξαν εκ νέου το ίδιο μοτίβο, έχοντας τονώσει ορισμένα τμήματα του αμαξώματος, προς όφελος του δυναμισμού, της κομψότητας και της αεροδυναμικής.

Οι διαστάσεις του αμαξώματος αναμένονται ελαφρώς αυξημένες, με το βάρος να είναι μειωμένο και την ακαμψία βελτιωμένη. Το καινούργιο Golf θα διακρίνεται για την εξαιρετική οδική συμπεριφορά του, με την καμπίνα να είναι ριζικά αναβαθμισμένη, κάνοντας χρήση προηγμένων ψηφιακών μέσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους κινητήρες, λογικά θα δούμε τους γνωστούς 1.0 TSI και 1.5 TSI Evo, με τον πρώτο να εφοδιάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Επίσης, λέγεται ότι θα υπάρξει και ένας νέος 1.5 diesel που καλύπτει πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Το νέο VW Golf θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου τον Ιούνιο, με την εμπορική πορεία να ξεκινά στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης