Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του καινούργιου γαλλικού hatchback, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί ενός δυναμικότερου και premium αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της Renault φέρει αρκετά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία από το Talisman, με τα LED φώτα σε σχήμα C, τον μεγάλο προφυλακτήρα, την έντονη κλίση του καπό, το επιθετικό πίσω τμήμα και το μυώδες συνολικά αμάξωμα, να τονίζουν το σπορ προφίλ του.

Στις εικόνες βλέπουμε την έκδοση GT, με το εσωτερικό να έχει ανασχεδιαστεί πλήρως. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής τύπου tablet, αντικαθιστώντας τους περισσότερους διακόπτες, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός. Οι σχεδιαστές της Renault έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην εργονομία και στην πρακτικότητα, με τα υλικά κατασκευής να είναι ανώτερης ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD, αυτή δηλαδή που χρησιμοποιεί το Nissan Pulsar, με το μήκος του αυτοκινήτου να είναι περίπου 4,4 μέτρα. Θα είναι διαθέσιμο ως πεντάθυρο και station, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και τρίθυρη coupe έκδοση.

Όσο για τους κινητήρες, υπάρχει σίγουρα ο 1.2 TCe των 130 ίππων και 205 Nm ροπής, ο 1.6 TCe απόδοσης 160 ίππων και 240 Nm ροπής και ο ισχυρότερος 1,6 TCe με τους 200 ίππους. Στους diesel συναντάμε τον 1.5 dCi των 110 ίππων και 240 Nm ροπής και τον 1,6 dCi με τους 130 ίππους και τα 320 Nm ροπής.

Το νέο Megane αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του επόμενου έτους. Αναλυτικές πληροφορίες για το μοντέλο θα δοθούν κατά τη διάρκεια της γερμανικής έκθεσης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης