Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μέσω μιας πρωτοποριακής εφαρμογής που λειτουργεί από smartphone, η γερμανική φίρμα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να βελτιώσουν της οδηγικές τους ικανότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή ονομάζεται «Porsche Track Precision» και συνεργάζεται με το σύστημα «Porsche Communication Management» του αυτοκινήτου, καταγράφοντας, αξιοποιώντας και αναλύοντας όλα τα δεδομένα, όπως την ταχύτητα κίνησης,  τις στροφές του κινητήρα, τις πλευρικές δυνάμεις που ασκούνται, τη δύναμη που ασκείται στο πεντάλ του φρένου, τη διάρκεια του φρεναρίσματος κι άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία αποθηκεύονται στο smartphone του κατόχου, βοηθώντας τον οδηγό να βελτιώσει την απόδοσή του και να αναπτύξει με ακρίβεια το προσωπικό του στυλ οδήγησης. Η εφαρμογή εκπαίδευσης όπως περιγράφεται από την Porsche, είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους ιδιοκτήτες των μοντέλων 718 και 911.

Καταγράφει δεδομένα και στοιχεία από 300 διαφορετικές πίστες παγκοσμίως και η γκάμα λειτουργιών ανανεώνεται συνεχώς. Τα πιο σημαντικά στοιχεία της «Porsche Track Precision» είναι τα:

-Αυτόματη καταγραφή χρόνου ανά γύρο χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα GPS

-Κατά την οδήγηση στην πίστα, ο καταγραφέας γύρου προβάλλει σε πραγματικό χρόνο τον ρυθμό του οδηγού και την απόκλιση σε σχέση με την πραγματική ταχύτητα κίνησης

– Δυνατότητα καταγραφής βίντεο από smartphone ή άλλες κάμερες και συνδυασμό με άλλα δεδομένα

– Ανάλυση του οδηγικού στυλ του οδηγού, μέσω της γωνίας του τιμονιού, την πίεση στο πεντάλ φρένου και τη θέση του πεντάλ του γκαζιού

– Μεταφορά των δεδομένων σε iPad μέσω του AirDrop για λεπτομερή καταγραφή και ανάλυση των στοιχείων

– Καταγραφή των παλμών του οδηγού από το Apple Watch και ηχητικές ειδοποιήσεις

– Δυνατότητα κοινοποίησης των δεδομένων στα social media

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης