Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Για να διαμορφώσουν το μέλλον στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, οι σχεδιαστές της Porsche ξεπερνούν τα όρια. Συνδυάζουν την παράδοση και τις αξίες, προσθέτοντας τόλμη και καινοτομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχειρούν να προσδώσουν κάτι το διαφορετικό, μελετώντας προσεκτικά τους οδηγούς -κυρίως τους Περιστρεφόμενα καθίσματα και τιμόνι στο κέντρο. πελάτες της φίρμας- και τις συνήθειές τους. Η ομάδα σχεδιασμού προετοιμάζει την επόμενη μέρα έχοντας κατά νου ένα πράγμα. Την ικανοποίηση των αναγκών των αγοραστών.

Ο Ivo van Hulten, διευθυντής του Τμήματος Experience Design της εταιρείας (UX), ο Michael Mauer, αρχισχεδιαστής της εταιρείας, και ο Markus Auerbach, επικεφαλής του τμήματος για την τελική μορφή των εσωτερικών των αυτοκινήτων Porsche, πειραματίζονται καθημερινά, πραγματοποιούν έρευνες για τις τάσεις της επόμενης μέρας, δημιουργούν πρωτότυπα και φουτουριστικά σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Θέσεις για έξι επιβάτες

Γι΄ αυτούς τους ανθρώπους τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Εκφράζονται ελεύθερα, αξιολογώντας κάθε μελέτη. Πρόσφατα η Porsche δημοσίευσε 15 πρωτότυπα σχέδια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το Renndienst, ένα concept τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Πρόκειται για ένα επαναστατικό για τα δεδομένα όχημα της γερμανικής φίρμας. Ανήκει στα van και μπορεί να μεταφέρει έως έξι επιβάτες. Στόχος των σχεδιαστών ήταν να ενσωματώσουν την αυτόνομη οδήγηση σε έναν ξεχωριστό χώρο επιβατών.

Το κάθισμα του οδηγού βρίσκεται στο κέντρο και περιστρέφεται κατά 180 μοίρες. Το τιμόνι είναι επίσης στο κέντρο του ταμπλό και περιβάλλεται από ψηφιακές οθόνες. Η καμπίνα θυμίζει προστατευτική κάψουλα, με τους επιβάτες να έχουν άπλετη θέα προς τα έξω.

Το εσωτερικό είναι εξαιρετικά ευέλικτο και πρακτικό, ένας χώρος χαλάρωσης που προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νέες μπαταρίες της Porsche θα φορτίζουν σε λίγα λεπτά

Νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nürburgring έκανε η Porsche

Η Porsche διέλυσε τα χρονόμετρα στην «Πράσινη Κόλαση»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης