Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το best seller μοντέλο της Porsche ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και μεταμορφώνεται σε ένα υψηλών επιδόσεων ηλεκτροκίνητο SUV. Μάλιστα οι πρώτες μονάδες της Macan EV βγήκαν ήδη στους δρόμους για τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλεκτρική Macan αναμένεται να είναι έτοιμη το 2022, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται έναν χρόνο αργότερα. Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι τα πρωτότυπα δοκιμών να καλύψουν μια απόσταση άνω των 3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε διαφορετικές συνθήκες.

Με αυτό τον τρόπο, οι μηχανικοί θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν αναλυτικά όλα τα δεδομένα για την απόδοση του ηλεκτρικού συνόλου και της μπαταρίας, τη διαχείριση ενέργειας, την αυτονομία και την αεροδυναμική. Αφού ολοκληρωθούν τα τεστ και συγκεντρωθούν τα στοιχεία, στη συνέχεια θα υπολογίσουν με ακρίβεια τις καταστάσεις και θα βελτιστοποιήσουν κάθε παράμετρο. Το 2023 θα λανσαριστεί στην αγορά.

Ο στόχος είναι ένας: να προσφέρουν στους οδηγούς ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό SUV, που συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της Porsche.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To αυτοκίνητο βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE), την ίδια δηλαδή με την Taycan. Φέρει ηλεκτρικό κύκλωμα 800 V και μπορεί να φορτίσει ταχύτατα μέσω ταχυφορτιστή.

Θα γίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια χιλιομέτρων σε δοκιμές.

Πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο, τη χωρητικότητα των μπαταριών και την αυτονομία δεν δόθηκαν. Το μόνο που ανέφερε η φημισμένη μάρκα από τη Στουτγκάρδη είναι πως η ηλεκτρική Macan θα είναι το πιο σπορ μοντέλο στην κατηγορία του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Porsche έβγαλε 1,2 δισ. ευρώ σε τρεις μήνες

Το αυτοκίνητο των ονείρων

Πού βρίσκεται ο ισχυρότερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης