Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την παγκόσμια παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γερμανικής φίρμας. Η πολυαναμενόμενη Taycan θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, με την παραγωγή να ξεκινά αμέσως μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγγελίες για το τετράθυρο sportcar έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τις αιτήσεις προς τους επίσημους αντιπροσώπους να φθάνουν τον απίστευτο αριθμό των 30.000. Προκειμένου να ευχαριστήσει τους πελάτες για την εμπιστοσύνη και την πίστη που δείχνουν στην εταιρεία, η Porsche έστειλε σε όλους ένα email που περιλαμβάνει δύο σκίτσα του οχήματος.

Στο μήνυμα, η φίρμα από τη Στουτγάρδη αναφέρει ότι η Taycan θα συναρπάσει τους οδηγούς με τις επιδόσεις και τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά της. Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό σχεδιαστικά, με έντονες καμπύλες γραμμές και γωνίες που αναδεικνύουν τη σιλουέτα του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο του Zuffenhausen είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχθεί το ηλεκτρικό όχημα, ενώ τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν οι σταθμοί φόρτισης επεκτείνονται με γοργούς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Η Taycan τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδοντας συνδυαστικά περισσότερους από 600 ίππους. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και για τα 200 χλμ./ώρα περίπου 12΄΄. Η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ με μία φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών εξασφαλίζει κίνηση για 400 χλμ., με τις μπαταρίες να λειτουργούν στα 800V.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης