Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το Nurburgring Nordschleife, η διασημότερη πίστα του κόσμου, έχει πλέον νέο αυτοκράτορα. Η νέα έκδοση της Cayenne Coupe συνέτριψε το ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των SUV, γράφοντας έναν μοναδικό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «καυτή» έκδοση της Cayenne, μπορεί να μην έχει παρουσιαστεί καν, να μην γνωρίζουμε την επίσημη ονομασία, ούτε τις προδιαγραφές της, ωστόσο, πρόλαβε να συστηθεί στο κοινό ανά την υφήλιο και μάλιστα με Η διαδρομή στο Ring είναι 20.832 μέτραεμφατικό τρόπο.

Το μοντέλο της Porsche, γύρισε στην «Πράσινη Κόλαση» σε 7 λεπτά, 38 δευτερόλεπτα και 925 δέκατα, σπάζοντας το ρεκόρ του Audi RS Q8. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο επαγγελματίας οδηγός, Lars Kern.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε κάλυπτε τις προδιαγραφές παραγωγής, οπότε το ρεκόρ θεωρείται επίσημο. Εφοδιαζόταν με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa 22 ιντσών και για την ασφάλεια του οδηγού είχε τοποθετηθεί roll cage και αγωνιστικό κάθισμα.

Όσο για την πρεμιέρα της πανίσχυρης Cayenne Coupe θα γίνει σύντομα, όπως ανέφερε η Porsche. Λογικά, κάτω από το καπό έχει επιλεγεί V8 twin turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων με την απόδοση να είναι περίπου στους 640 ίππους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η υπέροχη Porsche 911 GT3 Touring

«Έκρηξη» πωλήσεων για την Porsche

Πόσοι άνθρωποι εργάζονται στην Porsche;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης