Η Porsche διαθέτει την καλύτερη ιδιωτική πίστα στον κόσμο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 11:02
Η Porsche διαθέτει την καλύτερη ιδιωτική πίστα στον κόσμο

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μία εκπληκτική πίστα αγωνιστικών προδιαγραφών. Ένα circuit που καλύπτει τις απαιτήσεις των κορυφαίων οδηγών του κόσμου και θεωρείται ιδανικό για την εξέλιξη και ανάπτυξη των καλύτερων και ταχύτερων αυτοκινήτων.

Η ιδιόκτητη πίστα της Porsche στη Λειψία χαρακτηρίζεται ως ο παράδεισος των οδηγών. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας και φέρει όλα τα πιστοποιητικά της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA).

Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Herman Tilke και αυτό που τη διαφοροποιεί από κάθε άλλη είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει 11 από τις πιο διάσημες στροφές άλλων circuit, όπως την Parabolica στη Monza, την Karussell στο Nurburgring, τη Loews Hairpin στο Monaco, τη Bus Stop στο Spa, τη Suntory Corner στο Fuji Speedway και την Corkscrew στη Laguna Seca.

Επίσης, οι άνθρωποι της Porsche μπορούν να προσαρμόσουν τη χάραξη της πίστας και να δημιουργήσουν 20 διαφορετικές διαδρομές, κάνοντας όποιο τεστ επιθυμούν στα μοντέλα της μάρκας.Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 11:02