Αναμφισβήτητα η μάρκα Lancia είναι μία καταξιωμένη μάρκα με πολύ δυνατό όνομα και απήχηση στο ελληνικό κοινό. Έχει μεγάλη ιστορία, μακρά παράδοση και κύριο χαρακτηριστικό της είναι η κατασκευή φινετσάτων μοντέλων που απλά ξεχωρίζουν.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο έγινε το επαναλανσάρισμα της στην Ελλάδα. Πρώτο μέλημα της νέας εταιρείας ήταν η δυναμική είσοδος (και πάλι) στην ελληνική αγορά κάτι που όπως δείχνουν τα νούμερα έγινε εφικτό με τη βοήθεια βεβαίως και της νέας γενιάς Ypsilon. Σημαντικά στοιχεία όπως οι χαμηλές τιμές (από 10.488 €), οι κινητήρες που ταιριάζουν «γάντι»» στην ελληνική πραγματικότητα (0,9 λίτρα, 1,3 diesel κ.ά.), η χαμηλή κατανάλωση (κάτω από 5 λίτρα) και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας έπαιξαν το ρόλο τους και έδωσαν πωλήσεις στην εταιρεία η οποία είναι η μία εκ των δύο (μαζί με τη Volvo) στην Ελλάδα του 2012 που παρουσιάζουν άνοδο όταν όλες οι άλλες παρουσιάζουν πτώση και μάλιστα αρκετά μεγάλη. Στη γλώσσα των αριθμών η ποσοστιαία άνοδος μεταφράζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε 439,1% (!), δηλαδή 469 ταξινομήσεις όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι πωλήσεις ήταν 87 αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γκάμα της ιταλικής φίρμας υπάρχουν επίσης μοντέλα όπως είναι η Delta που διατίθεται από 120 έως 200 ίππους ενώ για τους πολύ απαιτητικούς και κατόπιν παραγγελίας υπάρχει και το πολυτελές Thema. Τη γκάμα της Lancia συμπληρώνει το Voyager. Το 5ο μέλος της μάρκας που είναι σίγουρο ότι θα κάνει αίσθηση αναμένεται τον Σεπτέμβριο και θα είναι το Flavia (φωτό δεξιά) το οποίο – δυστυχώς – θα διατίθεται με κινητήρα 2,4 λίτρων.

Για να δείτε αναλυτικά τα μοντέλα της Lancia πατήστε εδώ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης