Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Στρασβούργο, το Κολμάρ και το Μόλσχαϊμ είναι ονειρικές. Φέτος, δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν στα στολισμένα πλακόστρωτα δρομάκια των γαλλικών πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι του Μόλσχαϊμ ωστόσο, όπως και αυτοί των γύρω περιοχών, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ακριβότερο τετράτροχο του κόσμου, την ακριβοθώρητη Bugatti La Voiture Noire, αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική φίρμα, η οποία έχει έδρα στη συγκεκριμένη πόλη, τοποθέτησε στην πλατεία Place de l’ Hôtel de Ville, ακριβώς δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το εκθαμβωτικό αυτό όχημα.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για τη μια και μοναδική μονάδα της La Voiture Noire, το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο μέσα σε ένα ειδικά κατασκευασμένο γυάλινο κιβώτιο. Έτσι, όλοι μπορούν να το δουν από απόσταση αναπνοής, αλλά κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να το αγγίξει.

Το γυάλινο box με την Bugatti θα παραμείνει στην κεντρική πλατεία μέχρι τον Μάρτιο του 2021. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η La Voiture Noire -μεταφράζεται «μαύρο όχημα» στα ελληνικά- θα παραδοθεί στον πάμπλουτο και μέχρι στιγμής άγνωστο ιδιοκτήτη της στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

 

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης