Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα μοναδικό αυτοκίνητο αγωνιστικών προδιαγραφών, το οποίο κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία εκλεκτού πελάτη, παρουσίασε η ιταλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται P80/C και πρόκειται για one-off δημιουργία. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2015 και στο project συμμετείχε ενεργά ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην 488 GT3 και έχει εμπνευστεί από τα παλαιότερα αγωνιστικά της Ferrari, όπως τις 330 P3/P4, Dino 206 S και 250 LM. Επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης ήταν ο Flavio Manzoni, με τους σχεδιαστές και μηχανικούς να δημιουργούν πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του Maranello ένα πραγματικά εντυπωσιακό τετράτροχο.

Το αμάξωμα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι από carbon, η αρχιτεκτονική του πίσω τμήματος προέρχεται από το μονοθέσιο της F1, ενώ εντύπωση κάνει η απουσία των φωτιστικών σωμάτων. Η P80/C δεν έχει άδεια για χρήση στον δημόσιο δρόμο, με τον κάτοχο να τη χρησιμοποιεί μόνο σε πίστες υπό το φως της ημέρας.

Πατά σε αγωνιστικούς τροχούς διαστάσεων 18 ή 21 ιντσών, με την καμπίνα να προέρχεται από τα race car, περιλαμβάνοντας ανθρακονημάτινα μπάκετ καθίσματα, τιμόνι τύπου F1, roll bar και πληθώρα λειτουργιών, ικανών να «απογειώσουν» το αυτοκίνητο στα circuit.

Τροφοδοτείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 3.0 twin turbo κινητήρα, με τις επιδόσεις -όπως αναφέρει η εταιρεία- να είναι «εκρηκτικές». Η Ferrari δεν θέλησε να ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για το κόστος της κατασκευής, την τιμή αγοράς και το όνομα του πιστού και προφανώς πάμπλουτου πελάτη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης