Η γερμανική μάρκα παρουσίασε επίσημα το νέο Golf R Variant, ένα από τα πιο «καυτά» station wagon μοντέλα, με 300 ίππους και εντυπωσιακές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα πρακτικό και συνάμα γρήγορο αυτοκίνητο, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός στέισον, με τα σπορ χαρακτηριστικά ενός πεντάθυρου Golf R.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοφιλές Golf, αποκτά τη συγκεκριμένη έκδοση. Φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με την αντίστοιχη εκδοχή του «καυτού» hatchback, όπως χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 20 χλστ., σύστημα ελέγχου ευστάθειας με σπορ λειτουργία, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ζάντες 18 ιντσών, διαχύτη και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαθέτει φώτα bi-xenon, επενδύσεις από alcantara στο εσωτερικό, σπορ καθίσματα, «κοφτό» τιμόνι και το σύστημα «Driving Profile Selector» με τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης (Eco, Normal, Individual και Race).

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αναβαθμισμένος 2.0 TSI κινητήρας, απόδοσης 300 ίππων και 380 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG6. Τα 0-100 έρχονται σε 5,1 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα., με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 163 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης