Η γερμανική φίρμα δημιούργησε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που προβάλλεται μέσα από το επίσημο κανάλι της στο youtube, με το πρώτο επεισόδιο να αφορά τα πιο σπάνια μοντέλα.

Πρόκειται για τα πέντε πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί ποτέ από την Porsche. Ανήκουν στην κατηγορία των συλλεκτικών, με το πρώτο να είναι η 964 Turbo S. Βασίζεται στο αγωνιστικό του 1992 και κατασκευάστηκε σε 86 μονάδες. Δεύτερη είναι η 924 Carrera GTS ή οποία παρήχθη σε 49 αντίτυπα όλα βαμμένα στο χρώμα Indian Red.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επόμενη θέση βρίσκουμε την 911 GT1. Η συγκεκριμένη αποδίδει 544 ίππους και κατασκευάστηκαν 21 μονάδες προκειμένου η αγωνιστική έκδοση να πάρει ομολογκασιόν για τη συμμετοχή στο Le Mans. Η δεύτερη πιο σπάνια Porsche είναι η 911 SC/RS του 1984, με 20 οχήματα να βγαίνουν από το εργοστάσιο, όλα για χρήση σε αγώνες.

Στο Νο1 συναντάμε την 356 America Roadster, το μοντέλο που όλοι οι συλλέκτες θα ήθελαν στο γκαράζ τους. Ένα κομψοτέχνημα της παγκόσμιας αυτοκίνησης με εκπληκτική σχεδίαση, το οποίο κοσμεί το μουσείο της Porsche. Μόλις 16 μονάδες κυκλοφόρησαν στην αγορά, με την τιμή του σήμερα να κυμαίνεται σε δυσθεώρητα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης