O βραβευμένος τρικύλινδρος 1.0 Ecoboost, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια έχει πάρει τον τίτλο του «Κινητήρα της Χρονιάς», είναι ο πιο δημοφιλής στη γκάμα της Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το επαναστατικό μοτέρ αυξάνει με απίστευτους ρυθμούς το μερίδιο του στην αγορά, καθώς το 20% των πωλήσεων της Ford στην ευρωπαϊκή αγορά, αφορούν το συγκεκριμένο κινητήρα.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, 1 στα 5 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη, έφεραν κάτω από το καπό τον τρικύλινδρο 1.000αρη, απόδοσης 100 και 125 ίππων. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο διατέθηκαν 120.000 μοντέλα, έναντι 104.000 οχημάτων το ίδιο διάστημα του 2013, σημειώνοντας αύξηση 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μεγαλύτερη ζήτηση είχε το B-MAX, με το 47% των πελατών να προτιμούν εκδόσεις με τον 1.0 EcoBoost, με το Focus να ακολουθεί με 33% και το Fiesta με 30%. Ο κινητήρας τοποθετείται επίσης, στα μοντέλα C-MAX, Grand C-MAX, EcoSport, Tourneo Connect, Grand Tourneo Connect, Transit Connect και από τον Οκτώβριο θα προσφέρεται στο νέο Mondeo.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης