Του Λουκά Παπαλάμπρου

Παρότι πριν από λίγες ημέρες η ιταλική φίρμα είχε ανακοινώσει πως η ανοικτή έκδοση της Huayra BC θα παρουσιαστεί στις 15 Αυγούστου, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, η εταιρεία έκανε την έκπληξη και αποκάλυψε το αυτοκίνητο νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακριβοθώρητη Huayra BC Roadster φέρει αφαιρούμενη οροφή από carbon, με τα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, τιτάνιο κι άλλα εξωτικά υλικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ακαμψίας και της αντοχής και συνάμα τον περιορισμό του βάρους του οχήματος στα 1.250 κιλά.

Σε σχέση με την Coupe, η cabrio Huayra BC διαθέτει ολοκαίνουργιο bodykit, το οποίο περιλαμβάνει νέα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα όπως splitter και πτερύγια, μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα και έξι απολήξεις της εξάτμισης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις είναι τοποθετημένες ψηλά και οι άλλες δύο στον διαχύτη. Μάλιστα, η εξάτμιση ενσωματώνει σύστημα για την ένταση του ήχου.

Για την κίνηση φροντίζει ο V12 6.0 twin turbo κινητήρας της AMG απόδοσης 800 ίππων στις 5.900 σ.α.λ. και 1.050 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 5.600 σ.α.λ. Η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου-σειριακού κιβωτίου επτά σχέσεων της XTrac και ενός ηλεκτρομηχανικού διαφορικού.

Το hypercar πατάει σε ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R με ζάντες διαστάσεων 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω.

Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες με κεραμικούς δίσκους 398 x36 χλστ. και 380×34 χλστ., αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Pagani, το πανίσχυρο διθέσιο παράγει 500 κιλά κάθετης δύναμης σε ταχύτητα 280 χλμ./ώρα, κατά την πλευρική επιτάχυνση οι πιέσεις φθάνουν τα 1,9G, κατά τη μέγιστη επιτάχυνση τα 2,2G και κατά το φρενάρισμα επίσης τα 2,2G.

Στην καμπίνα, κάθε εκατοστό των επιφανειών καλύπτεται από χειροποίητες δερμάτινες επενδύσεις, alcantara και carbon. Τα μπάκετ καθίσματα εντυπωσιάζουν με το σχέδιό τους και τις ζώνες τεσσάρων σημείων, ενώ ο μηχανισμός του κιβωτίου είναι τελείως εκτεθειμένος.  

Η παραγωγή της Huayra BC Roadster θα περιοριστεί στις 40 μονάδες. Όλα τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στο χέρι, με την τιμή να ξεκινά από τα 3.085.000 ευρώ, αλλά χωρίς τους φόρους κάθε χώρας. Παρά το εξωπραγματικό κόστος, έχει κάνει ήδη sold out.   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης