Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που ο Horacio Pagani και η ομάδα του παρουσίασαν στο κοινό την Huayra, ένα εκπληκτικό hypercar με ακραία αεροδυναμική και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε μέχρι σήμερα, η Huayra λανσαρίστηκε σε διάφορες limited εκδόσεις. Επίσης δεν έλειψαν οι one-off δημιουργίες για τους εκλεκτούς πελάτες. Παρά τις όποιες αισθητικές διαφορές, όλα τα αυτοκίνητα είχαν ένα κοινό σημείο. Τον V12 6.0 twin turbo κινητήρα της Mercedes-AMG, ένα πανίσχυρο μοτέρ απόδοσης άνω των 800 ίππων και 1.100 Nm ροπής.

Στις 12 Νοεμβρίου ωστόσο θα δούμε κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό από την ιταλική φίρμα. Όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της κατά τη διάρκεια του «Autostyle Design Competition», οι σχεδιαστές και μηχανικοί στο San Cesario Sul Panaro της Μόντενα εργάζονται σε ένα μοναδικό project.

Πρόκειται για ένα ακραίο τετράτροχο, το οποίο τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 κινητήρα της AMG με απίστευτη ισχύ. Μιλάμε για την Huayra R, μια «πολεμική μηχανή» της ασφάλτου, ικανή να συντρίψει κάθε ρεκόρ γύρου στις κορυφαίες πίστες του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης