Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου sport sedan υψηλών επιδόσεων της βαυαρικής φίρμας. Η M5 (F90) 2018, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW χαρακτηρίζει την καινούργια M5 έως την πιο συναρπαστική και απολαυστική μπερλίνα που κατασκεύασε ποτέ το τμήμα M Division. Οι μηχανικοί της εταιρείας συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης τόσο στον δημόσιο δρόμο, όσο και στην πίστα του Nurburgring, προκειμένου να τελειοποιήσουν κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πανίσχυρο sport sedan τροφοδοτείται από τον V8 4.4 TwinPower Turbo κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 600 ίππους και τα 700 Nm ροπής. To μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic οκτώ σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι αντίστοιχες των supercars, επιταχύνοντας στα 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα M5 θα είναι διαθέσιμη ως πισωκίνητη ή τετρακίνητη, έχοντας το σύστημα xDrive. Το τελευταίο διαθέτει τρεις ρυθμίσεις (2WD, 4WD και 4WD Sport), παρέχοντας ακρίβεια, ευκινησία και άψογη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Επίσης, φέρει διαφορικό Active M Differential που κατανέμει τη ροπή μεταξύ των τροχών στον πίσω άξονα, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί στο όριο με απόλυτη ασφάλεια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης