Μια σειρά μέτρων που έχουν ως στόχο την ανανέωση του προσωπικού, την βελτίωση των ευκαιριών εργασίας και τη μείωση της ανεργίας στους νέους, ανακοίνωσε η Opel Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο πρόγραμμα της Opel, αποτελεί τμήμα μιας συμφωνίας συνεργασίας με το INAEM (Aragón Employment Institute), στο πλαίσιο της οποίας, ο οργανισμός θα αναλάβει τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας, στην επόμενη τετραετία. Μέχρι το 2019, πάνω από το 25% του τρέχοντος προσωπικού του εργοστασίου του Figueruelas στην Σαραγόσα θα αντικατασταθεί, ενώ θα προσληφθούν περισσότεροι από 1.400 νέοι υπάλληλοι.

Τα νέα μέλη της οικογένειας Opel θα καλύψουν τις θέσεις που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση εργαζομένων οι οποίοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1954 – 1957 και θα υπαχθούν σε καθεστώς μερικής συνταξιοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη συμφωνία υπέγραψαν η Luisa Fernanda Rudí, Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Αραγονίας  και ο Antonio J. Cobo, Γενικός Διευθυντής της General Motors Espana, παρουσίας του Υπουργού Οικονομικών και Εργασίας της Περιφερειακής Κυβέρνησης, Francisco Bono.

Το ινστιτούτο ΙNAEM είναι αυτό που θα αναλάβει τη διαδικασία επιλογής και τον καθορισμό του τελικών υποψηφίων. Στη συνέχεια, η Opel θα προσφέρει ένα θεωρητικό και πρακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο εργοστάσιό της, για προσωπικό συνεργείου που έχει προεπιλεγεί.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό με τίτλο «Ειδικός συναρμολόγησης για ηλεκτρικά και μηχανικά στοιχεία και εξαρτήματα». Η Opel δεσμεύεται να ενσωματώσει τουλάχιστον το 60% των εργαζομένων που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευση στο έμψυχο δυναμικό της με σύμβαση εργασίας.

Το Ισπανικό εργοστάσιο έχει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα παραγωγής από όλα τα εργοστάσια του Opel group στην Ευρώπη. Είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ισπανία και έχει κατασκευάσει πάνω από 11,9 εκατομμύρια οχήματα από το 1982 που λειτούργησε για πρώτη φορά. Περίπου το 90% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται, με κύριες αγορές το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης