Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πλέον τίποτα δεν εμποδίζει τον οδηγό ενός Tesla από το να παίζει τα αγαπημένα του videogames την ώρα που το αυτοκίνητο κινείται κανονικά. Μία νέα αναβάθμιση στο λογισμικό του αυτοκινήτου επιτρέπει την λειτουργία των videogames στην κεντρική οθόνη, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει (μέχρι πρότινος επιτρεπόταν μονάχα όσο φόρτιζε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παιχνίδια όπως τα «Sky Force Reloaded», «The Battle of Polytopia» και  «Solitaire» είναι ήδη διαθέσιμα και το μόνο που αναλαμβάνει το σύστημα είναι να προβάλει μία προειδοποίηση πριν την έναρξη τους πως τα συγκεκριμένα games απευθύνονται για τον συνοδηγό. Τίποτα όμως δεν απαγορεύει από τον οδηγό να αγνοήσει την συγκεκριμένη προειδοποίηση και να χαρεί το παιχνίδι κανονικά, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.

Αμηχανία από τους ειδικούς
Μπορεί τα νέα αυτοκίνητα να έχουν γεμίσει οθόνες και τα συστήματα infotainment να έχουν εξελιχθεί σε απίστευτο βαθμό, όμως η προσοχή του οδηγού οφείλει να παραμένει στον δρόμο και όχι σε κάποιο videogame. Ακόμα και τα συστήματα όπως το Autopilot είναι σχεδιασμένα για οδήγηση πάντα υπό την επίβλεψη ενός οδηγού. Δεν ακούγεται ειρωνικό από την μία να παίρνεις κλήση επειδή μιλάς στο κινητό αλλά από την άλλη τα αυτοκίνητα να προσφέρουν videogames για οδηγό – συνοδηγό και επιβάτες;

Πόσο εφικτό είναι, ακόμα και στο σενάριο να παίζει videogame ο συνοδηγός, ο οδηγός να μην κοιτάει την οθόνη προκαλώντας κάποιο ατύχημα; Παράλληλα και άλλες εταιρίες έχουν αρχίσει να προσφέρουν αντίστοιχες λειτουργίες στα νέα αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα και η Stellantis παρέχει τη δυνατότητα στα νέα της μοντέλα, να προβάλλουν ταινίες από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου, μόνο όμως όταν αυτό είναι σταθμευμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσείς πιστεύετε πως υπάρχει η παιδεία ώστε ο οδηγός να μένει ανεπηρέαστος από τέτοιους αντιπερισπασμούς και να επικεντρώνεται στον δρόμο, ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στην καμπίνα και τις οθόνες;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης