Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Η κλιματική κρίση έχει «θορυβήσει» όλο τον πλανήτη. Ή σχεδόν όλο. Και θέλουμε να πιστεύουμε, ειδικότερα τις μεγάλες βιομηχανίες και τα εργοστάσια, που εκλύουν τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αμφιβάλλουμε, αν τα παιδιά μας και πόσο μάλλον τα εγγόνια μας θα ζήσουν αναπνέοντας, έστω και τον αέρα που έχουμε εμείς σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να αντιμετωπίσει από τη μεριά της λοιπόν, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η Nissan προχωρά άμεσα στην κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, που θα βοηθήσουν στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Η αρχή της πρωτοβουλίας «Nissan Intelligent Factory», γίνεται από το εργοστάσιο Tochigi.

Όλα τα εργοστάσια της Nissan, πρόκειται να εξηλεκτριστούν πλήρως έως το 2050Ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της

Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις προκλήσεις της εποχής, η Nissan θα χρησιμοποιήσει ρομπότ νέας γενιάς, εξασφαλίζοντας παράλληλα βελτιωμένο περιβάλλον για τους εργαζομένους της. Υλοποιώντας ένα σύστημα παραγωγής μηδενικών εκπομπών, θα προσπαθήσει να προσφέρει στους νέους, μια κοινωνία, απαλλαγμένη από άνθρακα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας, αναφέρουν πως ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων της Nissan, πρόκειται να εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2050. Φιλοδοξούν, ότι όλη η αναγκαία ηλεκτρική ενέργεια, θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή από κυψέλες καυσίμου, που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Η ηλεκτρική ενέργεια στο μέλλον, θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή από κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμαΉδη από φέτος, στο εργοστάσιο Tochigi της Nissan, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η παραγωγή του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού crossover μοντέλου, Ariya.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Nissan Townstar: Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό ελαφρύ van

Η τεχνολογία e-Power μέσα από το Nissan Sylphy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης