Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ακριβοθώρητη, πολυπόθητη, ονειρική. Η νέα Ghost δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή τετράτροχα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, ένα αριστούργημα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του τετράθυρου sedan της Rolls-Royce θέτει νέα δεδομένα σε όλους τους τομείς. Οι Βρετανοί δημιούργησαν, ίσως, το απόλυτο επιβατικό όχημα. Ένα αυτοκίνητο με απερίγραπτα επίπεδα άνεσης, ποιότητας, κομψότητας και εξατομίκευσης.

Οι σχεδιαστές της RR έχουν ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μινιμαλισμού, τονίζοντας κάθε σπιθαμή του αμαξώματος με έναν απλοϊκό τρόπο. Το εσωτερικό από την άλλη είναι χάρμα ιδέσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιφάνειες καλύπτονται από τα καλύτερα υλικά. Κάθε κομμάτι έχει τοποθετηθεί με ακρίβεια χιλιοστού. Δέρμα και ξύλο συνδυάζονται αρμονικά. Χάρη στα 100 κιλά ειδικών ηχονωτικών υλικών, στην καμπίνα δεν περνά ο παραμικρός ήχος. Οι επιβάτες απολαμβάνουν μια άκρα ησυχία.

Οι ανέσεις για τους πίσω είναι βασιλικές. Οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν ηλεκτρικά. Τα καθίσματα έχουν δεκάδες ρυθμίσεις, προγράμματα μασάζ και υποπόδια. Για καθέναν υπάρχει ειδικό τραπεζάκι με χειροποίητο ξύλο και αλουμίνιο, στο οποίο ενσωματώνεται το tablet.  

Στο ταμπλό δεσπόζει το φωτιζόμενο λογότυπο του μοντέλου, το οποίο συνοδεύεται από ένα σύμπλεγμα αστέρων. Για να αναπτυχθεί ο φωτισμός, οι μηχανικοί της RR αφιέρωσαν πάνω από 10.000 ώρες. Τα αστέρια είναι ορατά μόνο όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία και συνδυάζονται ιδανικά με το ρολόι και τον πίνακα οργάνων.

Για την κίνηση της Ghost φροντίζει ο V12 6.75 twin turbo κινητήρας βενζίνης απόδοσης 571 ίππων και 850 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Παρά τον όγκο του αμαξώματος και το βάρος, η βρετανική limo επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την RR, σύστημα διεύθυνσης, πλαίσιο και αναρτήσεις έχουν σχεδιαστεί και ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν μια εκπληκτική εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες.

Όσο για την τιμή, στη Βρετανία ξεκινά από 275.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης