Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Porsche παρουσίασε τη νέα αγωνιστική 911 GT3 R, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στις πίστες το 2023. Σύμφωνα με την εταιρία το σύνολο έχει αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς και έγινε πιο… εύκολο, ώστε να μπορεί να οδηγηθεί από περισσότερους οδηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα ανάρτηση που κάνει το τιμόνι πιο ακριβές, αλλά και η μειωμένη φθορά στα πίσω ελαστικά, θα δώσει την δυνατότητα σε περισσότερα άτομα να έχουν την ικανότητα να κάτσουν πίσω από το τιμόνι του. Παράλληλα, τα διπλά ψαλίδια μπροστά και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω, αφήνουν περισσότερο χώρο στον αέρα να φτάσει στον πίσω διαχύτη και να μειωθεί η αντίσταση, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις.

Το εντυπωσιακό σύνολο παίρνει κίνηση από έναν ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 4.200κ.εκ. που αποδίδει 565 άλογα και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Μάλιστα για ακόμα καλύτερο χειρισμό και διαχείριση της δύναμης, η Porsche μετακίνησε τους πίσω τροχούς πιο πίσω, επεκτείνοντας το μεταξόνιο από τα 2.459 χιλιοστά στα 2.507 χιλιοστά.

Και στο εσωτερικό υπάρχουν μερικές αλλαγές που μπορεί να έγιναν υποχρεωτικά ώστε να συμμορφώνεται το όχημα με τις εντολές της FIA, όμως και αυτές βοήθησαν με τη σειρά τους στο βελτιωμένο σύνολο. Πιο συγκεκριμένα η νέα θέση του καθίσματος του οδηγού, επιτρέπει τη τοποθέτηση βελτιωμένου Roll Cage ενώ τα νέα κουμπώματα στην αγωνιστικής ζώνη έξι σημείων, εξοικονομούν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο κατά τις αλλαγές του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραπάνω αλλαγές καθιστούν το αυτοκίνητο για πρώτη φορά κατάλληλο ώστε να πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans. Εάν σας ενδιαφέρει, η τιμή του είναι στο μισό εκατομμύριο ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης