Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πρωτοποριακές τεχνολογίες, συστήματα που σπάνια συναντώνται σε επιβατικό όχημα μαζικής παραγωγής, ψηφιακές καινοτομίες και τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της νέας S-Class.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες από τις προδιαγραφές της ναυαρχίδας της γκάμας της, κάνοντας λόγο για ένα αυτοκίνητο που θέτει νέα πρότυπα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το νέο σύστημα πολυμέσων με τις πέντε οθόνες και τους αερόσακους για τους πίσω επιβάτες, η S-Class εξοπλίζεται με μια σειρά τεχνολογιών άνεσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο εφοδιάζεται με την ενεργή αερανάρτηση «E-Active Body Control» η οποία αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 8 εκατοστά ανάλογα τις συνθήκες. Αυτό δεν κάνει πιο εύκολη μόνο τη ζωή του οδηγού και των επιβατών, αλλά και πιο ασφαλή. Σε περίπτωση που το «PRE-SAFE Impulse Side» ανιχνεύσει επικείμενη πλευρική πρόσκρουση, ανασηκώνει την ανάρτηση έτσι ώστε το πάτωμα του οχήματος να απορροφήσει περισσότερες δυνάμεις και η καμπίνα να μείνει ανέπαφη.

Επίσης, φέρει ενεργή τετραδιεύθυνση μειώνοντας τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου, ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας, προειδοποίηση διερχόμενου οχήματος κατά το άνοιγμα των θυρών (Exit Warning), φωτιζόμενες κλειδαριές των ζωνών ασφαλείας, ημιαυτόνομη οδήγηση και πολλά ακόμη.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη limo της Mercedes θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας του μοντέλου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης