Νέα στάνταρ όσον αφορά στην παθητική και ενεργητική ασφάλεια θέτει η νέα γενιά της ναυαρχίδας της γερμανικής φίρμας, ενσωματώνοντας τα πιο πρωτοποριακά συστήματα και τεχνολογίες.

Μάλιστα, η καινούρια S-Class είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που φέρει αερόσακους για τους πίσω επιβάτες. Είναι τοποθετημένοι στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, προστατεύοντας το κεφάλι και τον κορμό σε περίπτωση πρόσκρουσης και αποτρέποντας την πιθανότατα σοβαρού τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα παιδιά, η Mercedes υποστηρίζει ότι προσαρμόζονται ανάλογα σε περίπτωση χρήσης παιδικών καθισμάτων.

Όσο για τη ζώνη ασφαλείας, ούτε λόγω να γίνεται. Η χρήση της θεωρείται δεδομένη. Σε αντίθετη περίπτωση, κανένα σύστημα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό.

Επίσης, η S-Class εξοπλίζεται με το «E-Active Body Control» το οποίο ανυψώνει την ανάρτηση από την πλευρά της σύγκρουσης προκειμένου να απορροφήσει τις δυνάμεις που ασκούνται, καθώς και το «Pre-Safe Impulse Side». Αυτό μετακινεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού προς την κεντρική κονσόλα, απομακρύνοντας τους από τα παράθυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια πρεμιέρα της καινούριας S-Class θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, μέχρι τότε, η Mercedes θα αποκαλύπτει σταδιακά κάποιες πληροφορίες για το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Οι νέες οθόνες της Mercedes

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης